BAHOVIM KAPIMA PROTIV NESANICE

Poslednjih dana mi se javilo nekoliko ljudi koji imaju isti problem – nesanicu. Bude se noću, satima ne mogu da zaspe, vrte im se stalno iste misli po glavi, muče se i bude umorni.

Iako nema univerzalnih kombinacija Bahovih kapi, u svim slučajevima se pogodilo da je uzrok sličan, te sam predložila sličnu kombinaciju koja je dala rezultate već nakon nekoliko dana.

Šta je uzrok nesanice?

U prvom slučaju, Ivana, 42-godišnja dama javila se zbog problema sa nesanicom, jer je bila preumorna od posla. Radila je po 12 sati dnevno, sa klijentima i velikim timom i glava joj je bila prebukirana najrazličitijim temama, odgovornošću i brigama i jednostavno ju je sve to preplavilo. Nije imala iskustva sa Bahovim kapima do sada i insistirala je da počnemo od problema sa nesanicom.

Dan nakon nje, javila mi se Jovana, devojka od 33 godine, koja je bila u fazi nakon raskida duže veze. Bila je svesna razloga raskida, prošla su je i osećanja tuge i ljutnje, ali ostale su posledice – budila se noću, satima nije mogla da zaspi, uvek su je mučile iste misli, prisećala se poslednje svađe i želela je da to prestane.

I poslednji među njima, bio je Petar, moj stari komšija koji je imao još šest meseci do odlaska u penziju. Kao dugogodišnji direktor, navikao da radi i bude „na zadatku“, počeo je da se bori sa strahovima. Došao je sa pitanjem: Da li imaš nešto što bi moglo da mi pomogne da lakše spavam? Jednostavno ne spavam. Samo mislim o obavezama i danju i noću i to traje toliko dugo da više ne mogu normalno da funkcionišem tokom dana. I ono što imam stvarno da uradim, više ne mogu jer sam konfuzan i pospan. Baš me sve već nervira.

Bahove kapi kao rešenje za nesanicu

Zajednički sastojci svake od tri kombinacije bili su: White Chesnut i Rescue Remedy. Prva cvetna esencija je veoma korisna onda kada nas muče ponavljajuće misli, kada ne možemo da zaustavimo talas misli i zbog toga se teško koncentrišemo danju i loše spavamo noću. Takvih misli želimo da se oslobodimo, ali nam ne uspeva i to nam stvara dodatni pritisak i stres. White Chesnut nam pomaže da te kotrljajuće misli zaustavimo, da nas više ne ometaju, da napravimo red. Kombinovali smo ih sa Rescue Remedy koji ima anti-stres dejstvo u ovoj situaciji i koji je trebalo dodatno da pomogne u borbi sa uznemirenošću i stresnom situacijom koja je imala i druge uzroke, ali čiji su uzoci i nesanica zbog briga koje su se klijentima motale po glavi i činile ih još nervoznijim.

Ishod je bio sjajan. Ivana je došla da još nekoliko konsultacija u nizu, zbog dodatnih problematičnih situacija, ali je nesanica bila rešena za oko nedelju dana nakon uzimanja Bahovih kapi. Jovana je bila najuspešnija, jer mi se javila već nakon 4 dana, da kaže kako se probudila sveža i odmorna i kako više nema problem da zaspi uveče. Komšija Petar izgleda mnogo svežije. 🙂

Nemojte se mučiti sa nesanicom. Njeni uzroci mogu biti različiti, ali Bahove kapi mogu ponuditi rešenje za najrazličitija stanja i raspoloženja.