POBEDI STRES TRAJNO, UMESTO PRIVREMENO

Jedini način da pobedimo stres trajno, a ne samo privremeno je da promenimo svoj stav prema stresnim situacijama. Iako mislimo da je stres boljka modernog doba, sigurno je da su i pre ljudi imali stresne situacije. Ali količina informacija sa kojima se srećemo danas i brzina svakodnevnice o koju se saplićemo, čini da se smo uvek izloženi, a nikada zaštićeni od stresa.

Tako se punimo i preplavljujemo, a nikada ne praznimo i opuštamo i zato vremenom, prestajemo da budemo dobro raspoloženi, gubimo volju, samopouzdanje, sve ono što nam je potrebno da bismo živeli radosnim životom.

Sasvim je u radu da smo povremeno neraspoloženi, jer su nam takva stanja potrebna da bismo iz njih nešto naučili. Ali nije prirodno da je to naše stalno stanje.

Delim sa vama dva načina za trajno, a ne samo privremeno oslobađanje od stresa.

Nedeljna doza čistog zadovoljstva

Bar jednom nedeljno, ali bez izuzetka, priuštite sebi nešto što vam čini potpuno zadovoljstvo. I bar pola dana tome posvetite. Za nekoga je to šetnja, za nekoga sport, za nekoga samo ležanje u tišini ili slušanje muzike. Možete odabrati bilo šta, prema svojim afinitetima, ali je važno da to bude nešto što vas opušta i ne zamara.

Predlažem da sada odmah zapištete plan za naredne četri nedelje – kako ćete se opuštati pola dana, svake od naredne četiri nedelje. To mogu biti iste ili različite aktivnosti, za svakih sedam dana. I odmah podesite alarm, da ne biste prevideli šta ste sada sebi obećali.

Petominutna meditacija za oslobađanje od napetosti

Kada osetite snažnu napetost, nervozu ili bezvoljnost, možete uraditi meditaciju iz videa koji sledi. Sedite udobno i dopustite sebi da se oslobodite neprijatnih stanja, na dubokom energetskom nivou. Meditacija je idealan način da u tome uspete, jer ste tokom meditiranja u stvarnoj i bliskoj vezi sa sobom. Tada dopuštate sebi da budete ono što jeste, bez obzira na okolnosti i sutuacije. Meditaciju možete razumeti kao topao razgovor sa dragim prijateljem, pri čemu ste taj drag prijatelj, u ovom slučaju, vi sami sebi.

Pored ove vođene meditacije, možete pogledati besplatno i uvodni video iz mog ONLINE programa Oslobodi se stresa za 8 dana, koji će vam sasvim precizno razjasniti od kuda stres u vašem životu i kako da ga se rešite.