I PROSTOR U KOME BORAVIMO UTIČE NA NAŠ USPEH

Već sam puno pisala i govorila o tome koliko je korisno da negujemo dobar odnos sa sobom, kako bismo kreirali lep život. Jednostavno, sve oko nas se može u trenutku promeniti, ali sebi uvek ostajemo i zato je važno da osvestimo da u nama leži sva snaga i lepota, koja nam je potrebna da bismo uspeli i bili zadovoljni bilo kojim segmentom svog života. Meditacija će nam pomoći da upoznajemo sebe sve više  i više, dok će nam promena fokusa misli pomoći da svoju pažnju usmerimo na ono što želimo, umesto na ono što ne želimo.

Međutim, kada sam upoznala Marie Diamond, svetskog stručnjaka za Feng Shui i damu koja je jedna od zvezda čuvenog filma i knjige „Tajna“, bio mi je zanimljiv njen pristup, u kome je istakla da 33% uticaja na našu sreću ima prostor u kome živimo. To konkretno znači da izgled prostora u kome živimo, radimo ili boravimo veći deo dana, ulazi u našu podsvest i na taj način utiče na kvalitet našeg života. Ako znamo da nam se u životu dešava ono na čemu nam je pažnja, lako ćemo razumeti da stan u kome je nered, u kome su slike usamljenih ljudi, prašina i slično, ne oslikavaju život kakav bismo želeli da imamo. Tada je naša pažnja na neredu, neskladu, usamljenosti, nečistoći i, ako smo sasvim iskreni prema sebi, shvatićemo da možda tako izgleda trenutno i naš život. Nasuprot tome, ako se okružimo vedrim bojama, sredimo stvari u svojim ormanima, unesemo cveće, fotografije sa prijateljima i dragim ljudima, počinjemo svoju pažnju da usmeravamo ka takvom kvalitetu svog života.

Kod pristupa Marie Diamond mi se posebno dopada što ne daje opšta pravila, već na osnovu energetskog broja, koji dobijamo po datumu rođenja, možemo tačno videti koji su naši pravci uspeha u poslu, odnosima, vezani za zdravlje, novac i druge važne teme. O tome je govorila puno na radionici koju je prošlog decembra održala u Beogradu, a 1. i 2. juna će održati Seminar Feng Shui osnove, gde će svim učesnicima dati precizne smernice kako mogu urediti svoj dom ili kancelariju.

Do njenog dolaska, drago mi je da sa vama podelim neka osnovna pravila uređenja, koja možete, već danas, primeniti u svojoj dnevnoj i spavaćoj sobi i kancelariji.

 

Dnevna soba kao simbol života kakvog želimo

Dneva soba je, često, prostor u kome najviše boravimo kada smo kod kuće. Zato pogledajte oko sebe kada ste u tom prostoru i razmislite da li ona predstavlja simbol onoga što želite u životu. Ako ne, vreme je za promene. Trebalo bi izbegavati slike i fotografije usamljenih ljudi, jer to poručuje da smo sami, da ne želimo da budemo sa prijateljima. Lepo je staviti, posebno u pravcu svojih odnosa (a o tome ćemo govoriti na seminaru) fotografije dragih ljudi, partnera, prijatelja i to tako da smo uvek mi sa njima na fotografijama. Izbegavajte kaktuse u zatvorenom prostoru. Ako ih volite, prebacite ih u otvoren prostor. Nije im mesto u dnevnoj sobi. Takođe, fotografija bila čega što predstavlja zaglavljenost, zaustavljanje, kraj puta, zaustavlja porotok novca. Zato pogledajte oko sebe i proverite da li je vaš prostor reprezentuje ono što želite da postignete. Predmeti koji su od starog osušenog drveta nisu dobri za prostor, suvo cveće, suvo drvo, zato što predstavljaju nešto što je mrtvo, mrtvu prirodu, a uspeh je rađanje, životnost, u svakom smislu.

Spavaća soba kao simbol željenog partnerskog odnosa

Spavaća soba je simbol naših partnerskih odnosa. Ako želimo kvalitetnu romantičnu vezu, onda bi u spavaćoj sobi trebalo izbegavati slike i fotografije usamljenih ljudi, jer time svoju pažnju usmeravamo na usamljenost, a ne na partnerstvo. Takođe, u spavaćoj sobi ne bi trebalo da stoji ogledalo, jer ono duplira sliku. To praktično znači, ako smo trenutno sami, dupliramo usamljenost. Ako smo u vezi, dupliramo odnose, odnosno podsvesno sebe ili partnera „vodimo“ ka paralelnoj vezi (dupliranju odnosa).

Radni prostor koji simboliše naš uspeh

 Prvo, veoma je važno da budemo sigurni da vidimo vrata dok radimo. Kada vidimo vrata, mi kreiramo protok energije. Tako da nikada nemojte sedeti tako da su vam leđa okrenuta vratima. Osigurajte da imate prostor ispred sebe, da vaš sto ne gleda u zid, jer na taj način zatvaramo mogućnost da ljudi komuniciraju sa nama. I pre svega, počnite da organizujete sve oko sebe, stavite oko sebe fotografije uspešnih ljudi, knjige. U smeru svoga uspeha (a na seminaru ćemo odrediti koji je vaš lični smer uspeha) dobro je staviti nagrade, diplome, priznanja, ako ih imate.