MALE RADOSTI: SVAKI MESEC JE PRILIKA ZA RAST

Mogla bih ovaj tekst početi i rečenicom – da je svaki dan prilika za rast. Istina, jeste. Ali da ne preterujemo, svaki dan nosi puno različitih obaveza i mogli bismo sebi nametnuti velika očekivanja, ako bismo od svakog dana hteli da napravimo veliki korak napred. Ali jedan mesec, u koji staje čak 30 dana, može biti sasvim dobra prilika za to.

Zato je lepo svakog meseca uraditi nešto što je naša prilika za rast, na bilo kom polju. Recimo: svakog meseca možemo pročitati bar jednu knjigu na engleskom ili drugom stranom jeziku, kako bismo vežbali znanje tog jezika. Ili možemo posetiti mesta u svom gradu na kojima do sada nismo bili. Ili možemo saznati neke istorijske činjenice ili anegdote o svom delu grada, o kojima pojma nismo imali, iako tu živimo godinama. Možemo svakog meseca odneti deo svoje garderobe onima koji nemaju. Ne stare, istrajale odeće ili obuće, nego nešto što je lepo i čisto, a što ne mogu sebi priuštiti, a mi imamo i viška.

Mnogobrojni su načini, a pred nama je čak 30 dana svakog meseca, da izaberemo makar jedan način, koji će nas pomeriti napred, kao osobu, kao ljudsko biće.