PREDAVANJE VASILA HADŽIMANOVA: KAKO OD NE NAPRAVITI DA

Drugi ciklus motivacionih govora u Ušće Shopping Centru, uz već prepoznatljivu poruku „Lepo mi je, jer tako želim“, otvorio je muzičar Vasil Hadžimanov, predavanjem na temu: „Kako od NE napraviti DA. Svojom inspirativnom životnom pričom, Vasil je publici pokazao kako mogu prevazići svaku prepreku, bez obzira na težinu okolnosti u kojima se nalaze.

Njegov razvoj kao muzičara je njegov životni razvoj, kako je sam naglasio. Najvažnija stvar mu je uvek – da radi ono što voli i da nikada ne odustane od toga. Tako je publici i poručio da će u životu biti najsrećniji ako rade ono što ih čini najsrećnijima. Jer, u suprotnom, nikada neće biti dovljno zadovoljni ili će, čak, uvek biti potpuno nezadovoljni, a to nije svrha života.

Kao veoma važan preduslov ličnom i profesionalnom zadovoljstvu, Vasil je naveo – obrazovanje. Što više učimo, kako kaže, to imamo veće šanse da budemo najbolji stručnjak u svojoj oblasti, a to je i te kako važno za posao kojim se bavimo. Stalno učenje i israživanje novih polja je veoma bitno za otklanjanje smetnji, jer što nešto bolje znamo, to smo i spremniji da dođemo do rešenja, umesto da se utapamo u probleme.

-Tome bih dodao i vredan rad. Moramo svakog dana da radimo i dajemo sve od sebe. Čak i onda kada ne vidimo jasan cilj, kada nismo sigurni da li ćemo od toga zaraditi, kada radimo za jednu osobu ili masu ljudi – važno je da dajemo sve od sebe. Tek tada se otvaraju vrata za koja smo mislisli da je nemoguće da mogu biti otvorena – istakao je Vasil.

Džez muzika kojom se bavi podrazumeva improvizaciju. To ga je naučilo da je u životu dobro improvizovati, jer nije moguće sve predvideti u napred, niti isplanirati svaki korak. Često je u samoj improvizaciji najveća čar i zato je korisno biti fleksibilan i osetiti trenutak u kome delovanje može biti najbolje moguće.

Iako je veoma priznat muzičar i kod nas i širom sveta, Vasil Hadžimanov nije krio da je samokritičan i da je ova osobina veoma važna kada hoćemo NE da pretvorimo u DA i da od problema dobijemo rešenje. Kao profesionalac koji ima i obrazovanje i znanje i daje sve od sebe i on ocenjuje sebe i posmatra svoje uzore, kako bi bio što bolji.

-Normalno je da svi imamo padove i da nemamo rešenja pred sobom. Ali upravo takve situacije nas teraju da sutra budemo bolji, da ih prevazićemo. Lično mi je taj osećaj pobede, kada prevaziđem neku krizu, veoma dragocen i tada stvari uvek krenu na bolje – zaključio je Vasil.