MALE RADOSTI: IZABERI SVOJU KREMPITU

Svi imamo neke detalje, ambijente, prostore, ukuse… koje obožavamo. Oni nam, baš uvek, izmame osmeh i osećaj uživanja. Zadovolje naša čula na tren i baš taj trenutak zna da oplemeni čitav dan. Zato nikad ne zaboravi na ove male užitke. Oni čine život vrednim življenja.

Ja imam jedan mali restoran u centru grada, jednu veliku fotelju u njegovom levom uglu i jednu ogromnu sočnu krempitu sa višnjama koja se tako dobro slaže uz espreso. Ranije sam joj se radovala kada sa dragim prijateljima tamo odem na ručak ili večeru, a onda sam shvatila da krempita zaslužuje posebnu pažnu J. Tako, bar par puta mesečno, nekad sama, nekad u društvu, prošetam do tamo, zavalim se u fotelju, naručim espreso i krempitu i ulepšam sebi dan. Tih dana sve ide lagodno, iz svega radost izviruje…ni sama nisam znala da jedna krempita može doneti toliko radosti….

Zato, „izaberi svoju krempitu“, pronađi trenutak koji pripada samo tebi, u kome ćeš ostiti svu ponoću svog života. Možda je za tebe to nešto sasvim drugo…nema veze sa foteljama, restoranima i slatkišima…zato izaberi baš to što tebe ispunjava, trenutak koji će tvoj dan učiniti lepim.