POZIVAM VAS NA IZAZOV

Da li znate da je mozgu potrebno 8 nedelja da: primi novu informaciju, obradi je i pretvori u rutinu? Da! Za 8 nedelja stičemo svaku naviku. Bilo da je ona korisna ili destruktivna, mozak uvek radi na isti način. Više naučnih diciplina je potvrdilo ovu činjenicu, a ja moram reći da je svakodnevno potvrđujem, kako na sebi, tako i u radu sa ljudima.

I zato, u ovom trenutku u kome krećemo na viši nivo, sve vas pozivam da mi se pridružite u jednom, svojevrsnom izazovu za ovu godinu :).

Odlučilila sam da određujem i realizujem svoje ciljeve, u ciklusima od 8 nedelja i da pratim rezultate. Ja ću to raditi tokom cele godine, a vi odaberite da li želite tako ili samo periodično.

 

Šta to tačno znači?

Dakle, od sledeće nedelje sam postavila sebi nekoliko manjih ciljeva, koji su mi važni za naredni period:

  • Uvela sam novi način ishrane – i dala sebi zadatak da istrajem tokom narednih 8 nedelja.
  • Uvela sam napredniji trening – i dala sebi zadatak da pratim rezultate tokom 8 nedelja, kako bih dalje odlučila da li je trening za mene i da li ću u narednom periodu praviti neke promene na ovu temu.
  • Upisla sam najviši nivo coaching edukacije do sada. Program traje 8 nedelja J i tome ću se posvetiti, takođe.

Prva dva prioriteta sam postavila, zato što imam osetljivo telo i odlučila sam da mu u ovoj godini osiguram snagu, jer mi je to neophodno za sve dalje korake. Treći prioritet mi je važan, jer radim sa vama i vi ste na ovom premium programu, te u skladu sa tim i ja imam svoj premium program. Kad kažem da rastemo zajedno, mislim bukvalno.

 

Zašto je ovo veoma korisno?

Prvo, zato što se za 8 nedelja zaista dešava promena. U svemu u čemu istrajemo tokom 8 nedelja – dolazimo do promene. I ne samo to! Takva promena postaje – rutina, zdrava navika. Ne samo trenutna promena od koje brzo odustajemo. U tome je ključ! Tako idemo napred, a čuvamo smirenost i lakoću.

Drugo, pomaže nam da imamo fokus. Ne rasipamo pažnju na sto strana, već tačno znamo na čemu nam je fokus tokom 8 nedelja.

Time postižemo da – jasno vidimo nivo postignuća, iz nedelje u nedelju, što drži i jasnoću i samopouzdanje na visokom nivou. A to su faktori koji utiču na visok nivo naše energije. Dakle, ako imate cilj za 8 nedelja i redovno pratite rezultate – imaćete osećaj postignuća ili jasnu sliku šta bi i kako trebalo korigovati.

Tu će biti i naše tekuće, dnevne obaveze i aktivnosti. Ali ma kakve da su one, osećaj samopouzdanja i postignuća ostaje.

 

Dakle, šta je potrebno da uradite SADA, ako želite da mi se pridružite u ovom izazovu?

  • Formulišite, u jednoj rečenici, šta za vas znači – idem na novi nivo u ovoj godini.
  • Nakon toga, odredite 2-3 (ne više od toga!) prioriteta – koja ćete relaizovati tokom narednih 8 nedelja (a da su to koraci koji vas vode do višeg nivoa na kome želite da budete).
  • I krenite u akciju! Taman imate nekoliko dana do kraja ove nedelje za pripremu i plan. A od ponedeljka krenite u relizaciju.
  • I ako se odlučite za ovako nešto, pišite mi na mail smirenoilepo@gmail.com. Da znam ko se od vas uključio i da podržimo jedni druge u novim postignućima koja slede.

Za svoje 8-nedeljne ciljeve možete odabrati bilo šta. Meditacija, za sve vas koji redovno meditirate je rutina i ona svakako podržava put na kome želite da budete.

Tako da…idemo na novi nivo.