OSLOBODI SE NERVOZE

Zasmili kako bi tvoj život izgledao da, svakog dana, imaš finu dozu mira, radosti i inspiracije, bez obzira šta se oko tebe dešava? To znači da bi unutrašnji mir bio tvoje dominatno stanje, a ne rezultat povremenog predaha. Da bi radost bila tvoj prirodni osećaj, umesto da zavisi od trenutnih okolnosti. Da inspiraciju nalaziš na pravom mestu, umesto da lutaš, iznova tragajući za njom.

Znam da je izazov  ostati smiren, u današnjem vremenu, prepunom buke, gde se sve brzo odvija. Istina, to je mudrost. Ili, pre bih rekla, vrlina koja se, na sreću vežba.

Ali sada imam jednu molbu za tebe. Nemoj da pročitaš ove redove i nervozno nastaviš dalje svoj posao. Samo se zaustavi na trenutak, ne zbog mene i ovog teksta, već zbog sebe. Ako trenutno osećaš nervozu, to nije tvoje prirodno stanje. Ono što jeste prirodno je – stanje mira i radosti.

Godinama izučavam mehanizme koji su zaduženi za smirenost i radost u nama i dugogodišnjom praksom sam došla do metoda koji te, korak po korak, vode do usklađivanja sa tim mehanizmima.

Zato je važno da vratiš mir u sebi, ako ga trenutno ne osećaš i ne prihvatiš nervozu kao neminovnost.

Detaljnije o ovoj temi govorim u novoj epizodu PODCASTA LEPO MI JE, koju možeš poslušati klikom na donji link..