MALIM PROMENAMA DO VELIKOG USPEHA

U vremenu u kome živimo, na sreći se gotovo insistira. Kao da svi moramo biti ushićeni i radosni po svaku cenu i privlačiti samo obilje u svoj život. Tako jedni obilje traže u težnji za bogatstvom, moći, luksuzom, dok su drugi okreću sebi i istražuju sreću koja dolazi iznutra.

Moram reći da su i jedni i drugi na svoj način u pravu. Međutim, sve dok sreću vidimo isklučivo kao ushićenje, imaćemo samo njene mrvice, a ne sreću u celini. Zato što je sreća unutrašnji mir. Kada smo duboko unutra mirni, zapravo tada smo srećni, jer znamo da je sve u redu. Zadovoljni smo onim što imamo ovde i sada, mirni smo jer smo najbliži sebi.

Drevni narodi već hiljadama godina znaju da na našu sreću utiču presudno 3 faktora, ali da je na jedan od njih najlakše uticati i da samo malim promenama možemo doći do velikog uspeha u svim sferama života.

Nebeska sreća

To je ono što nazivamo sudbinom, to su životni aspekti i potencijali koji su nam životom dati i koje možemo istraživati meditacijom i srodnim veštinama kojima pažnju prebacujemo ka sebi iznutra, kako bismo uočili šta je naša životna svrha, zašto smo se rodili, zašto biramo određena zanimanja, u čemu smo najbolji, a šta nam ne prija.

Ovakve veštine možemo praktikovati čitavog života i pružiće nam dragocen izvor informacija o nama samima. Osećaćemo veći unutrašnji mir, zadovoljstvo i imati bolje odnose sa drugim ljudima.

Ljudska sreća

Ako nam je kao ljudskim bićima dato da imamo telo, misli i osećanja, onda će njihov kvalitet i te kako uticati na kvalitet našeg života. Jer, zaista nam se događa ono na čemu nam je pažnja. Zato je važno da svoju pažnju usmerimo ka onome što u životu želimo da postignemo. Da stalno vežbamo da prebacujemo fokus svojih misli sa negativnih na pozitivne, da negujemo lepa osećanja u sebi, da pažljivo koristimo reči. Sve to utiče na naše psiho-fizičko zdravlje, ali i na okolnosti koje ćemo u svoj život privući.

Ova praksa je jednostavna za primenu, ali dosta zavisi od naše volje. Zato smo nekada u njoj uspešni, a povremeno nam može ići teže. No, redovna primena daje bolje rezultate.

Zemaljska sreća

Pored toga što svojim mislima i osećanjima, kao i svesnim negovanjem mira u sebi, možemo dobro uticati na okolnosti u svom životu, jednako je važan i prostor u kome svakodnevno provodimo puno vremena. To mogu biti naš dom ili radno mesto. Energija u prostoru se najlakše kreće, najlakše ju je izmeniti i zbog toga samo malim promenama u okruženju, možemo napraviti velike pomake u svom uspehu, na različitim životnim poljima.

Recimo, ako živimo u stanu u kome je veliki nered, puno prašine, okrenuti smo leđima vratima i negujemo kaktuse, a želimo da uspemo u životu, taj prostor ni na koji način ne simboliše uspeh koji želimo da postignemo. Raščišćavanjem, pomeranjem položaja određenh predmeta, unošenjem svežeg cveća, možemo kreirati prostor koji je prijatan i koji prikazuje naše ciljeve. Tako će i energija početi da se usmerava ka tim ciljevima, dozvolićemo joj da više ne bude zakrčena u neredu.

Korisno je znati da i svaka osoba ima tajčno određene aspekte na koje bi trebalo da obrati pažnju kada je ova vrsta sreće u pitanju i da oni zavise od datuma rođenja, ali i od godine u kojoj određene ciljeve postavljamo. Kako se tačno to radi, koji su naši lični askepti, govoriće Marie Diamond, jedan od najvećih svetskih stručnjaka na ovu temu, na predstojećoj radionici koju će održati u Beogradu, 15. decembra.

 

Lepo mi je na radionici Marie Diamond