PREDAVANJE DIJANE KOCIĆ: ODVAŽI SE DA IDEŠ PUTEM (SVOJIH) SNOVA

Jubilarno, 25. predavanje u projektu LEPO MI JE JER TAKO ŽELIM, 25. februara 2020, održala je Dijana Kocić, kreator sadržaja, avanaturista i edukator. Primerima iz svog života, od rada u kompaniji u Srbiji, preko puta na Himalaje do volontiranja i pomoći deci u Africi, Dijana je publici pokazala da možemo sve, ali da je važno da preduzmemo akciju i budemo u dobrom odnosu sa sobom.

 

 

O PREDAVAČU

Dijana Kocić je avanturistkinja, svetski putnik i pokretač promena na svakom tlu na koje kroči. Svoju profesionalnu karijeru započela je još kao student Fakulteta organizacionih nauka, a u kompaniji u kojoj je radila, organizovala je najrazličitije događaje, vodila regionalni tim i proglašena je za top 30 ispod 30 menadžera u Srbiji. Najveće iskustvo ima u marketingu.

Ipak, ono što je za Dijanu posebno karakteristično možda i nema mnogo veze sa profesionalnim uspesima, a to je njen aktivizam i strast ka putovanjima, fotografiji i obrazovanju. Zbog snažne posvećenosti svom ličnom razvoju, bila je spremna da ozbiljno istupi iz standardnih životnih putanja, pa je dala otkaz i otišla u Afriku da volontira. Njena ljubav prema deci i obrazovanju motivisala ju je da Tanzaniju ostavi u bar malo boljem stanju, gde je pokrenula akciju obnove osnovne škole na kojoj danas stoji zahvalnica sa njenim imenom. Upravo zbog njene hrabrosti i strastvenosti, potez renoviranja škole bio je propraćen ogromnom medijskom pažnjom.

To su samo neki od podviga kojima inspiriše druge da se i sami odvaže da pretvore svoj život u avanturu iz snova.