PREDAVANJE DUŠKA ILIĆA: NAĐI PRAVI PUT DO ZDRAVOG TELA

Profesor dr Duško Ilić je 15. decembra 2018. održao 14. po redu predavanje u okviru projekta „Lepo mi je, jer tako želim“, pod naslovom Nađi pravi put do zdravog tela.

On je publici objasnio koje su najčešće greške koje pravimo pri izboru fizičke aktivnosti i dao savete kako da prevaziđemo mnoge mentalne barijere na putu ka zdravijem telu. Kroz praktične primere, koji su pritom i naučno potvrđeni, objasnio je kako bi trebalo da negujemo sami sebe. Podelio je sa svima i mnogo interesantnih detalja iz života naših najvećih sportista, odnosno kako su kroz rad sa njim izgradili svoje telo i obezbedili dugoročne i uspešne karijere.

Dr Duško Ilić je redovni profesor Faktulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i osnivač PROFEX akademije zdravog života. Već više od 25 godina podučava buduće nastavike fizičkog vaspitanja, trenere i stručnjake iz oblasti fizičke kulture. Jedan je od retkih stručnjaka na ovim prostorima koji je svoj višedecenijski naučni rad povezao sa praksom u okviru Akademije koju vodi, u kojoj je sa svojim timom stručnjaka uspešno promenio živote hiljadam ljudi, ali i pomogao mnogim olimpijskim, svetskim i evropskim šampionima da ostvare svoje životne ciljeve. Radio je sa Novakom Đokovićem, Nenadom Zimonjiće, Milicom Mandić, košarkašima, fudbalerima, veslačima i drugim sportistima.
Šira javnost ga je upoznala kroz serijal emisija „Predvideti nepredvidivo“ na Studiju B u kojima gledaocima pokušava da otkrije kako i na koji način bi trebalo da vežbaju, odnosno koje su to greške koje svako od nas pravi pri odabiru fizičke aktivnosti, ishrane i načina života uopšte.

O čemu je sve na predavanju govorio, možeš pročitati OVDE.

Lepo mi je, Duško Ilić