2022. GODINA DONOSI ENERGIJU NOVIH MOGUĆNOSTI

Nova 2022. godina donosi energiju novih mogućnosti, velikog rasta i napretka. Zanimljivo je da se u ovim predviđanjima slažu različite discipline koje se bave energijom. I astronomija beleži velike promene u svemiru, ali i astrologija, Feng Shui i numerologija potvrđuju isto. Najvažnije je, međutim, da se sa ovim promenama uskladimo, kako bismo najbolje iskoristili talas sveže energije koju donosi nastupajući period.

Verovatno primećuješ kao da se sve ubrzava. Kao da imaš sve manje vremena i da se sve odvija većom brzinom nego ranije. I to zaista jeste tako, jer se frekvencija zemlje menja, događaju se nesvakidašnje promene u svemiru, a na nas ljude se takva promene reflektuje kroz osećaj – da imamo sve manje vremena i da moramo brzo rešavati tekuće prioritete.

No, takvo ubrzanje nije loše, već donosi novu dinamiku. Tokom prethodnih par godina, bilo je puno neizvesnosti, neujednačenog ritma, kreni-stani. U godini koja sledi, ritam se ubrzava, ali podrazumeva stalan rast i napredak. A sa tim, donosi i nove mogućnosti, priliku za uspeh koji do sada nismo videli.

Da bi se takav napredak dogodio, energija predstojeće godine, tražiće od nas i da raščistimo sve ono što do sada nismo. Sve što bi trebalo rešiti, odlučiti, konačno prelomiti, dolazi na red. Ali zato što nas takva rešenja oslobađaju da idemo napred, umesto da koče nesvakidašnji uspeh do koga možemo doći.

Veoma je zanimljiva i simbolika brojeva u novoj godini. Tri dvojke, kao simboli, zajedništva, partnerstva, zdrave razmene – ukazuju upravo na značaj ovih vrednosti u predstojećem periodu. Brži ritam donosi mogućnosti nesvakidašnjeg napretka, put do takvog uspeha podrazumeva donošenje važnih odluka i oslobađanje od prepreka nastalih u prošlosti, a tri dvojke potvđuju da će sve to biti lakše i bolje, uz podršku, negovanje partnerstva i lepe razmene sa okruženjem. Takođe broj nula simbol je novih početaka.

 

KAKO DA USKLADIŠ SVOJU SA ENERGIJOM 2022. GODIINE

Ali, sve ove informacije dobiće smisao, tek ako svoju energiju uskladiš sa talasom koji donosi 2022. godina. I posmatrajući energetske promene tokom proteklih godina, kao i ponašanja ljudi, svojih klijenata, svakodnevno, moram reći da je veoma važno kako ćemo se postaviti i kanalisati svoju energiju na dalje. Evo nekoliko važnih predloga.

Ako znaš da se opšti ritam ubrzava i da ti može doneti veliki rast, onda je važno da razumeš da za takav ritam treba imati kondicije – tela i uma. Veoma je značajno da neguješ kondiciju svog tela, jer snažna dinamika zahteva od tebe zdravo telo. Kao što je planiranima koji stignu do velikih vrhova potreban ozbiljan trening za to, tako je značajno da vežbaš svoje telo, kako bi ispratilo ritam tvog uspeha u narednoj godini. Jednako važno je da i tvoj um bude u kondiciji. A to znači – da neguješ smirenost. Svaki dinamičan period podrazumeva podizanje hormona stresa. A hormon stresa blokira tvoj rast i napredak. Zato je ključno da u 2022. godini svesno neguješ smirenost. Ne povremeno, ne ponekad, ne samo kroz godišnje odmore, već svakodnevno, 20 minuta dnevno. U meditaciji i u skladu sa ritmom mehanizama koje ti je priroda rođenjem dala.

Svakodnevni rad sa klijentima mi je pokazao da upravo svesno negovanje smirenosti u odgovarajućem ritmu razlikuje uspešne od onih koji su uvek broj jedan. Pritom naglašavam, ne radi se o postizanju savršenstva, već o jednostavnom usklađivanju sa mehanizmima koje od rođenja imamo u sebi.

Druga ključna tačka, za usklađivanje sa energijom u 2022. godini je – fokus. Usmeravanje pažnje na prioritete. Jer, energiju trošiš na ono na čemu ti je pažnja. Dakle, važno je da je ne rasipaš, već da jasno odrediš šta želiš da neguješ, a šta da prevaziđeš i da ideš ka tome. A to ćeš, jedino, moći, ako redovno osluškuješ sebe i pored svih obaveza pronađeš 20ak minuta dnevno samo za sebe.

Treće, ako znaš da put ka velikom uspehu u 2022. godini podrazumeva zajedništvo, onda je veoma koristno da svesno biraš svoje okruženje. Možeš imati ogromne ciljeve, osećati uspeh na raznim poljima, ali ako te tvoje okruženje vuče nazad, ne razume ili ne podržava, tvoj put će biti sporiji. A dinamika nove godine je brza i traži od tebe ubrzanje, a ne sporost. Zato je važno da u svom orkuženju pronađeš prave ljude, one koji neguju slične vrednosti, koji ti daju i podršku i inspiraciju i među kojima možeš iskazati svoje pravo ja, bez zadrške i kočnica.

I četvrta, veoma važna stvar je – da brzi ritam 2022. godine neće biti nežan prema svima onima koji neguju lenjost, izbegavaju važne odluke i ne vode računa o sebi. I njih će nova energija terati na promenu. Samo je pitanje da li će je videti ili ne.